Dünya, son yılların en sıcak günlerini yaşarken, Türkiye de kavurucu sıcaklardan nasibini almış durumda. El nino hava olayı ve insan faktörü sebebiyle ortaya çıkan iklim krizi, içerisinde bulunduğumuz yaz mevsimini, normalden çok daha sıcak hale getirdi. Ancak ülkemizi daha sıcak günler bekliyor. Çünkü cehennem sıcakları kapıda! Türkiye, yaz mevsiminin en kurak ve sıcak günlerini ifade edene eyyam-ı bahur sıcaklarını karşılamaya hazırlanıyor. Bu sebeple eyyam-ı bahur ne demek, eyyam-ı bahur kelime anlamı nedir, eyyam-ı bahur ne zaman başlıyor ve eyyam-ı bahur sıcakları kaç gün sürer, gibi soruların yanıtı merak ediliyor. Uzmanlar ise aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor. 
Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye gelen ve cehennem sıcaklıkları olarak bilinen Eyyam-ı bahur sıcaklıkları bugünden itibaren Türkiye genelinde kavurucu etkisini gösterecek. Meteoroloji uzmanlarına göre hava sıcaklıkları bugünden itibaren kademeli ve hissedilir derecede yükselecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhasekii sıcaklarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; 'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'müzün verilerine göre bu hafta hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artması bekleniyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz.' dedi. 
Sağlık ve Meteoroloji uzmanlarına göre 11 ile 16 saatleri arasında dışarıya zorunlu olmadıkça çıkılmamalı. Kronik hastalık sahibi olanların daha geç saatlere kadar dışarı çıkmamaları gerekiyor.
(Haber Merkezi)