Sevilen müzisyen evinde ölü bulundu Sevilen müzisyen evinde ölü bulundu

Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi’nde kariyer günleri devam ediyor. Bu yıl üniversite sınavına girecek olan 12’nci sınıf öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak, meslek seçimlerine yardımcı olabilmek amacıyla her meslekten alanında kariyer yapmış uzmanları öğrencilerle buluşturmak ilkesiyle devam eden ‘Kariyer Günleri’nin bu haftaki konuğu Niğde Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Bayram Ünlü oldu. Genel anlamda hayatta başarılı olmanın prensiplerini samimi ve doğal bir üslupla dile getiren Başkan Ünlü, her şeyden önce milli ve manevi değerlere sahip, çok okuyan, çok araştıran ve kendini gerçekleştiren insanların mesleklerinde ve hayatlarında başarılı olduklarını ifade etti.
Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen programda hukuk eğitiminin ve mesleğinin önemine değine Adalet Komisyonu Başkan Ünlü, çeşitli sosyal mecraların ve çıkar odaklarının algı oluşturarak gençleri ve halkı yanlış yönlendirebildiğini, bunun için de çok uyanık olmak gerektiğini, duyulan, hatta görülen bir olayın iyi araştırılıp, iyi düşünüldükten sonra fikir sahibi olunması gerektiğinin önemini vurguladı. Toplumdaki bazı yanlış algıların aksine, avukatlık mesleğinin de çok kutsal bir meslek olduğunu, avukatın değerinin ihtiyaç duyulduğunda anlaşıldığını belitti. Öğrencilerle soru cevap şeklinde, sohbet havasında devam eden programda Başkan Bayram Ünlü öğrencilere kendilerine güvenmelerini, çok çalışmalarını, bol bol kitap okumalarını, alanlarının dışında da özellikle edebiyat, tarih sanat ve spor dallarıyla da ilgilenmelerini tavsiye etti. Gençlerin yarının büyükleri ve geleceğin teminatı olduğunu, bu nedenle de zararlı alışkanlıklardan, suç aletlerinden ve suçlardan uzak durmalarını, yetişme çağında sahip oldukları imkanları kendilerini geliştirmek için değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.
Öğrencilerden gelen sorulara cevap olarak, hakimlerin delil ve ispat olmadıkça hiç kimseye ceza veremeyeceğini, hakim ve savcıların adaletin tesisi için mesai mefhumu gözetmeden, gece gündüz çalışarak üstün gayret gösterdiklerini, herkesin algılara kapılmadan Türk yargısına ve adaletine güvenmesi gerektiğini dile getirdi. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği program sonunda söz alan okul müdürü İdris İspiroğlu, Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizi hayata ve bir üst öğrenime en iyi şekilde hazırlayabilmek için her meslekten alanında kariyer yapmış uzmanları öğrencilerle buluşturmaya, tecrübelerinden istifade etmeye ve yetişmekte olan gençlerimize rehberlik etmeye devam edeceklerini, bu amaçla okul rehberlik servisi ve idarenin işbirliği içinde yıllık kariyer ve seminer planlamaları yaptıklarını, öğrencilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda zaman zaman da bu planlamalarını güncellediklerini ifade ederek davetlerine icabet ederek bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Niğde Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü’ye teşekkür etti. Program, çiçek takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi. 
(İbrahim UGUN)

7-8

6-9

5-20

2.-8

1-84