Niğde’de dolu yağışı etkili oldu Niğde’de dolu yağışı etkili oldu

Niğde’den bu yıl hacca gidecek olan hacı adayları için “2024 Yılı Hac Hazırlık Kursu” düzenlenecek.
Niğde İl Müftülüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada kurs ile ilgili bilgilere yer verilirken, kursun düzenleneceği camiler de belirlendi.
Niğde’den hacca gidecek hac yolcularını, ömürlerinde bir defa yaşayacakları hac yolculuğuna hazırlamak, onlara gerekli eğitim ve rehberliği sunmak, bu yolculuğu hayatlarında manevi bir başlangıç haline dönüştürmek ve hac organizasyonlarında karşılaşılan problemleri en aza indirebilmek amacıyla il merkezi ile Çamardı ilçesinde 24-25 Nisan, Bor ilçesinde 29-30 Nisan tarihlerinde “2024 Yılı Hac Hazırlık Kursu” düzenlenecek.
 

Bu Yılın Hac Hazırlık Kursları Başlıyor (1)

İBADETLERİNİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRMELERİ SAĞLANACAK
Mayıs ayı içerisinde yola çıkacak hacı adaylarının, hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini sağlamak için haccın  hikmeti ve sembollerin anlamı, uygulamalı hac ibadeti, kadınlara özgü konular, Mekke ziyaret yerleri, Medine ziyaret yerleri, hacda çevre bilinci ve temel sağlık bilgileri konuları görsel materyaller eşliğinde uygulamalı olarak kursiyerlere aktarılacak.
KURS YERİ VE SAATLERİ
29-30 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan eğitimler 8.30 ile 11.50 saatleri arasında, Niğde il merkezinde Fatih Sultan Mehmet Camiinde, Çamardı ilçesinde Çamardı Merkez Camiinde ve Bor ilçesinde Bor Paşa Camiinde verilecek.
(Dahi GEDİK)