Aksaray'da kepçeyle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti Aksaray'da kepçeyle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne (NDSYB) ait depolama alanında bulunan sılajlara kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce maket bıçağı ile kesilmek suretiyle zarar verildi. Edinilen bilgiye göre Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin Ovacık köyünde bulunan depolama alanında gece saatlerinde meydana gelen olayda birliğe ait yaklaşık 750-800 adet mısır sılajının 200-250 tanesi kimliği belirsiz kişilerce maket bıçağı ile kesildi. Talihsiz olayı öğrenen Niğde Damızlık Birliği Başkanı Bilgehan Güney konuyla ilgili çok sert açıklamalarda bulunarak olaya büyük tepki gösterdi.

Unn1

Başkan Güney sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ''Değerli Niğde halkına hizmet veren damızlık birliğimizin Ovacık köyünde bulunan depolama alanına gelen kimliği belirsiz kişiler halkımıza uygun fiyatlı yapmaya çalıştığımız mısır silajlarımıza maket bıçağı ile insanlık dışı operasyon düzenledi.  Bunu yapan veya azmettiren kişi veya kişilerin benimle şahsi bir meselesi varsa buyursun benimle halletsinler. Hepimizin ortak birliği olan kurumumuza yapılan saldırı Niğde damızlık birliği üyelerinin hakkını gasp etmektir. Bu işten yaklaşık olarak 450-500 bin lira civarında bir zararımız oldu dedi.

Unn3

Bunu yapanları Allah iki cihanda kahrı perişan eylesin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını silajlara zarar vererek bize zarar vereceğini sananlar her zaman olduğu gibi yine yanılacaklar. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum her Firavun'un bir Musa’sı vardır bunun unutmasın kimse. Konuyla ilgili gerekli yerlere başvurumuzu yaptık. Olayın en kısa sürede çözülmesini yüce Türk adaletinden bekliyoruz'' dedi.

Un 3

Olay sonrası ulaştığımız Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bilgehan Güney Niğde Haber Gazetesine yaptığı açıklamada; ''Niğde'de damızlık birliği olarak maalesef gece saatlerinde talihsiz bir olay yaşadık. Yaşananları kabul etmemiz mümkün değildir. Biz konuyu sabah öğrenir öğrenmez gerekli bilgiyi güvenlik güçlerine bildirdik ve jandarma ekipleri olay yerine gelerek gerekli inceleme ve araştırmalarını yaptı.

Un 1

Olayın fail ya da faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz. Kimim kiminle ne derdi var bilmiyorum ama bu işi yapanlar kim ya da kimlerse kanun önünde hesabını verecekler. Burada bu kadar üyemizin hakkı var. Devletimize güvenimiz sonsuzdur. Buradan tüm üreticilerimize  selam ve saygılarımı sunuyorum'' dedi. 
(Dahi GEDİK)