MOTOBOR ekibinden 19 Mayıs kutlaması MOTOBOR ekibinden 19 Mayıs kutlaması

Niğde Valisi Cahit Çelik, her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Niğde Valisi Çelik mesajında;  “Bilindiği üzere; tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek, onları topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, Birleşmiş Milletlere üye ülkeler ile birlikte ülkemizde de 10-16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır.
İnsanlarımızın bir kısmı doğuştan, bir kısmı da sonradan meydana gelen bir olay sonucunda engelli olmaktadır. Hangi nedenden olursa olsun, engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve yaşama sevincine engel olmamalıdır. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan bu bilinçten hareket ederek engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmamız gerektiğini asla unutmamalıyız. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırarak, onları çalışma hayatında toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmak, engelli vatandaşlarımıza fiziksel, psikolojik ve sosyal yönden destek olmak hepimize düşen en önemli görevlerden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza ve onların her zaman yanlarında olan fedakâr ailelerine sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.” İfadelerine yer verdi.
(Samet ÇINAR)