Niğde Belediyesi’nden Uluslararası Etkinlik Niğde Belediyesi’nden Uluslararası Etkinlik

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Türk Musiki Devlet Konservatuvarı tarafından “Avni Anıl Şarkıları” konseri düzenlendi.
Ünlü Türk sanat müziği bestekârı merhum Avni Anıl’ın 10 ayrı bestesinin seslendirildiği konserde, Üniversite Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Selçuk Timur solist olarak sahne alırken, piyanoda Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Timur Vural, kanunide Öğr. Elm. Kadir Can Özbay görev aldı.
Konser, Kürdîli Hicazkâr Peşrevi sonrasında “Kurumuş Topraklar Gibiyim” isimli şarkı ile başladı. Ardından giriş ve geçiş taksimleri ile devam eden konserde son olarak bestesi yine Avni Anıl'a ait olan Nihâvent makamına “Biraz Kül Biraz Duman", “Ağla Gitar, Çal Gitar” ile “Mihrâbım Diyerek Sana Yüz Vurdum” isimli şarkılar seslendirildi. Merhum Avni Anıl’ın eserleriyle anıldığı konser, İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk tarafından sanatçılara teşekkür belgesi takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Düzenlenen konsere İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Duran, sanatseverler ve üniversite personeli ile öğrenciler katıldı.
(İbrahim UGUN)

Whatsapp Image 2024 02 29 At 21.40.38

Whatsapp Image 2024 02 29 At 21.40.38 (2)

Whatsapp Image 2024 02 29 At 21.40.38 (1)