Çelik çifti 23 Nisan konserine katıldı Çelik çifti 23 Nisan konserine katıldı

Geçtiğimiz aylarda Niğde Belediyesi’nin gayretleri ile hizmete gren ve o günden bu yana Niğde’nin yemek kültürünün ne denli zengin olduğunun bir kanıtı olan Tabal Gastronomi Evi, hem yemekleri hem de görüntüsü ile bu kez akademisyenleri mest etti.
Niğde’ye has yiyecek ve içeceklerin, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması amacıyla Niğde Belediyesi tarafından hizmete açılan ve lezzet tutkunlarının uğrak yeri haline gelen Tabal Gastronomi Evi, bu kez rektörleri ve akademisyenleri ağırladı. Deneyimli şeflerin hazırladığı Niğde’ye has yiyeceklerden ikram edilen konuklar, Tabal Gastronomi Evine tam not verdi.  Niğde Belediyesi’nin Saruhan Mahallesi Akmedrese karşısındaki Kültür Evinde hizmete açtığı Tabal Gastronomi Evi, 4 farklı üniversitenin rektör ve akademisyenlerini ağırladı.  Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Tabal Gastronomi Evini ziyaret etti.


NİĞDE YEMEKLERİNE HAYRAN KALDILAR
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, konuklara deneyimle şefler tarafından hazırlanan Niğde yemekleri ikram edildi.
Tabal Gastronomi Evini çok beğendiklerini belirten konuklar, hazırlanan yemekleri de oldukça lezzetli buldukları ifade etti.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, konuk rektörlere ve akademisyenlere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Özdemir, tarihi bir yapı olan Kültür Evini, Niğde ve çevresine has yemeklerin yapıldığı bir Gastronomi Evine dönüştürdüklerini belirterek, “Burada günümüz yemeklerinin yanı sıra Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen yaklaşık 100 çeşit yiyecek ve içecekler usta şefler tarafından hazırlanarak konuklara sunuluyor” dedi.
Başkan Özdemir, Tabal Gastronomi Evine, yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.
(Dahi GEDİK)