Kuzey Irak Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Niğdeli Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur Niğde’nin Himmetli köyünde binlerce vatandaşın gözyaşları ve duaları ile son yolculuğuna uğurlandı.

Su Verimliliği Seferberliği Farkındalık tırı Niğde'de Su Verimliliği Seferberliği Farkındalık tırı Niğde'de

ŞEHİT  (6)
Terör örgütü PKK tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine sızmaya çalışırken çıkan çatışmada ilk açıklamada 5 askerin şehit olduğu, 8 askerin ise yaralandığı bildirildi. Daha sonra şehit sayısı 9'a yükselirken, Niğdeli Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur da şehit düşen askerlerimiz arasında yer aldı.
Şehit Kemal Batur’un şehadet haberi önceki gün ailesinin ikamet ettiği İlhanlı mahallesindeki evine ulaştı. Haberi alan aile gözyaşlarına boğulurken, şehidin naaşı daha sonra Niğde’ye getirildi.
ŞEHİT VE BABASI
Askeri yetkililer, bekar ve 4 kardeşi olan şehidin Niğde merkez İlhanlı Mahallesi’ndeki baba evine gelerek, ailesi ve yakınlarına acı haberi verdi. 23 yaşındaki şehit Kemal Batur’un baba ocağına Türk bayrağı asıldı.
ŞEHİT  (4)
ŞEHİDİN CENAZESİ KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ
Şehit Kemal Batur’un naaşı baba evinde helallik alınmasının ardından belde meydanına getirildi. Şehidin annesi Hatice, babası Cuma Batur ile kardeşleri törende şehit Batur'un Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan Şehit Kemal Batur için düzenlenen cenaze töreninde; ‘şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK' sloganları atıldı. Şehidin cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında gözyaşları içinde belde mezarlığında dualarla toprağa verildi.

AW119653_03
Törene, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu, Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veli Doğan, Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sehit Cenaze Kalabalık
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DUYURDU
Bakanlıktan yapılan açıklamada; ‘’Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada dokuz kahraman silah arkadaşımız şehit oldu, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 15 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz’’ denildi.
Sehit Cenaze 2
KAHRAMAN ŞEHİTLERİN İSİMLERİ
MSB, Pençe Kilit Harekâtı bölgesindeki askeri üslere sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 askerimizin isimlerini açıkladı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada teröristlerle çıkan çatışma sonucu Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar ve İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin şehit oldu denildi.
ŞEHİT  (3)
ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ŞIRNAK’TA TÖREN DÜZENLENDİ
Pençe Kilit Harekatında şehit askerlerimiz P.Ütğm. Gökhan Delen, P.Uzm.Çvş. Serkan Sayin, P.Uzm.Çvş. Hakan Gün, P.Uzm.Çvş. Ahmet Köroğlu, P.Söz.Er Müslüm Özdemir, P.Söz.Er Kemal Batur, P.Söz.Er Emrullah Gülmez, İs.Söz.Er Murat Atar ve İs.Söz.Er Muhammed Tunahan Evcin için Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katıldı. Kahraman şehitlerimiz düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.
AKSARAY İLE NİĞDE ŞEHİDİ NEVŞEHİR’DE KARŞILANDI
Aksaraylı Şehit Gökhan Delen ve Niğdeli Şehit Kemal Batur'un naaşları Nevşehir'de karşılandı. Üsteğmen Gökhan Delen ve Sözleşmeli Er Kemal Batur, Nevşehir'de düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

ŞEHİT LER TÖREN
MSB: 25 HEDEF İMHA EDİLMİŞTİR
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak için, Irak ve Suriye Kuzey’ine düzenlenen Hava Harekatları ile ilgili açıklama yaptı.
MSB resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamada;’’ PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 21.00’da Hava Harekâtları icra edilmiş, icra edilen Hava Harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu barınaktan oluşan 25 hedef imha edilmiştir. İcra edilen bu harekâtlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekâtlar sırasında; masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır’’ ifadelerine yer verildi.
(Dahi GEDİK)
(İHA)

Sehit Cenaze 1-1

AW119653_07

AW119653_06

AW119653_05

AW119653_04

AW119653_02