Niğde Belediye Korosu’ndan müzik ziyafeti Niğde Belediye Korosu’ndan müzik ziyafeti

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar ve Bahçeli beldelerinde Uluslararası Sanat Festivali gerçekleştirilecek.
Halibas Art’ın organize ettiği “4. Uluslararası Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali”, 22 Nisan Pazartesi günü başlıyor. 15 ülkeden 50’yi aşkın sanatçının katılımıyla düzenlenecek olan festival etkinlikleri Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar ve Bahçeli beldelerinde gerçekleştirilecek.
Bu yıl 22-28 Nisan tarihleri arasında 4.’sü düzenlenecek olan 4. Kültür ve Sanat Festivalinin startı, Kemerhisar beldesindeki tarihi su kemerlerinin önünden verilecek.
Halibas Art firmasının kurucusu Serkan Haliloğlulları, firma olarak organize ettikleri uluslararası festivale, Niğde Valiliğinin yanısıra, Kemerhisar ve Bahçeli Belediyeleri ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin katkı sağladığını belirtti.
ETKİNLİKLER KEMERHİSAR VE BAHÇELİ’DE DÜZENLENECEK
Tyanalı Appolloneus’un doğum yeri olan Tyana Antik Kentinde ve Bahçeli beldesindeki Tarihi Roma Havuzu etrafında düzenlenecekleri etkinliklerle, Niğde’ye ait tarihi ve doğal güzelliklerin tanıtılmasını amaçladıklarını ifade eden Serkan Haliloğulları, 28 Nisana kadar düzenlenecek tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu ve tüm vatandaşların etkinliklere katılabileceğini belirtti.
15 ÜLKEDEN 50 SANATÇI GELİYOR
Festivale aralarında ressam, şair, yazar, heykeltıraş, fotoğraf sanatçısı, ebru sanatçısı ve hattat gibi 50’yi aşkın sanatçının, orijinal eserleri ile katılacağını kaydeden Haliloğlulları, Türk sanatçıların yanı sıra 15 ülkeden misafir sanatçıların da festivalde eserlerini sergileyeceğini vurguladı.
RENKLİ ETKİNLİKLER
Küratörlüğünü Fatma Elvin Öztürk’ün yapacağı uluslararası festivalde down sendromlu 15 gençten oluşan Lokomotif Ban Grubu’nun şarkılarıyla etkinliklere renk katacağını anlatan Halibas Art Kurucusu Serkan Haliloğulları, Balkan Dans Grubu’nun folklor ekibi olarak dans gösterileri sunacağını belirtti.
DUYARLILIĞA DAVET
Etkinlikler kapsamında Roma Havuzu ve Su Kemerleri çevresinde dans gösterileri, çalıştaylar, sergiler, görsel şovlar ve benzeri etkinliklerin de düzenleneceğine işaret eden Haliloğulları, “Dolu dolu gelecek olan ve 1 hafta sürecek festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Kemerhisar Belediyesi ve Bahçeli Belediyesi’ne maddi katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kamu kurumlarımızın yöneticilerini de Niğde’mizin tanıtımını amaçladığımız bu festivale duyarlı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
(Dahi GEDİK)