Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Tıp Fakültesinin genişleyen akademik kadrosu sayesinde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde klinik eğitimi verilebilecek ana bilim dalı sayısı altıya yükseldi.
T.C. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulunun 14 Mart 2024 tarihli kararıyla Uzmanlık Eğitimi Programları listesi güncellendi. Yeni karara göre NÖHÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde asistan istihdam edilerek klinik eğitimi verilebilecek ana bilim dalları arasına Ortopedi ve Travmatoloji, Kardiyoloji ve Anasteziyoloji ve Reanimasyon alanları da eklendi. Böylece hastanede klinik eğitiminin verilebileceği ana bilim dalı sayısı altıya yükseldi.

FOBİLERDEN KURTULMAK MÜMKÜN FOBİLERDEN KURTULMAK MÜMKÜN

NÖHÜ EA Hastanesi

USLU: HASTANEMİZDE KLİNİK EĞİTİMİ VERİLEBİLECEK ALANLARA YENİLERİ EKLENDİ
NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu konuyla ilgili, Üniversitenin Tıp Fakültesinin akademik kadrosunun son iki yılda gelişmesiyle birlikte üç ana bilim dalında daha klinik eğitimin verilmeye başlanacağını belirtti. Önümüzdeki süreçte diğer ana bilim dallarının kadrosunun da genişleyeceğini belirten Rektör Uslu, bu sayede eğitim kliniği sayısının daha da fazla artacağını ifade etti.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin gelişirken geliştirmeye devam ettiğine vurgu yapan Rektör Uslu ayrıca; ‘’Şu an baktığımızda altı olan bu sayıyı daha da artırma gayretinde olacağız. Bu konuda Hastanemize elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtmek isterim’’ dedi.
(Dahi GEDİK)