Cildinizde yer alan kusurları gizlemek ve daha pürüzsüz bir görünüm elde etmek isteyebilirsiniz. Bunun için kendinize en uygun fondöteni bulma arayışına girebilirsiniz. Ancak günlük makyajlarınızda sürekli fondöten kullanmak yerine daha hafif olan ve yalnızca kusurlu bölgelere uygulanan Note kapatıcı ürünlere de şans verebilirsiniz.

Fwwtg9Jmzv X0Ysx

Eğer ki lekeli bir cildiniz varsa veya gizlemek istediğiniz noktalar olabilir. Böyle bir durum varsa yoğun kapatıcı özelliğiyle fondöteni tercih edebilirsiniz. Sahip olmak istediğiniz görüntü yoğun kapatıcılık, pürüzsüz ve daha iddialı bir görüntü ise fondöten kullanarak kusurlarınızı daha fazla gizleyebilirsiniz. Diğer yandan fondöten kullanarak daha çok gece makyajlarında eksiksiz bir görünüm kazanabilirsiniz.

Direkt olarak kapatıcı kullanmak ise mat bir görünüm elde etme konusunda ilk sıralarda kullanılması gereken ürünlerdendir. Günün her saatinde sürebileceğiniz Note kapatıcılar günlük ve sade makyajda kullanabileceğiniz yoğun makyaj malzemelerindendir. Hafif kızarıklık ya da donuk bir cildiniz varsa sadece concealer kullanmak en doğru tercih olacaktır. Kapatıcılar, cilt tonunuzu eşitleyerek kusurlarınızı gizlemeye yardımcı olur.

Kapatıcı, cildinize doğal bir görünüm vererek cilt tonunuzu eşitler. Ayrıca cildinizin parlamasını ve yağ dengesini kontrol altına alır. Fondötenler daha yoğun bir içeriğe sahip olduğu için her gün kullanıldığında cildinizi yorar ve yaşlanma belirtilerine neden olur. Ancak kapatıcılar bölgesel kullanıldığında daha az makyaj hissiyatı oluşturur.

Kapatıcı Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Makyaj malzemeleri ile yeni tanışıyor veya ne işe yaradığını bilmek istiyor olabilirsiniz. İşlevsel bir makyaj çantasında mutlaka bulunması gereken ürünlere yer vermeyi de isteyebilirsiniz. Makyajdan en iyi sonucu elde etmek için öncelikle cildinizi uygun şekilde hazırlamanız gerekir.

Cilt tonunuzu eşitlemek, göz altı morluklarınızı gidermek, anında canlı ve yumuşak bir görünüm elde etmeniz için Note concealer kullanabilirsiniz. Böylece kusursuz bir makyaj için ihtiyacınız olan kusursuz görünüme kavuşabilirsiniz. Yüksek kapatıcılık özelliği gösteren kapatıcı seçenekleri ile güneş lekesi, sivilce izi ve kızarıklık gibi cilt problemlerini kamufle edebilirsiniz.

Yüzünüzde genellikle bölgesel olarak uygulayacağınız kapatıcı şekli likit, krem, stick ya da kalem formunda olabilir. Concealer ürünü yapılarına göre hafif ve yüksek kapatıcılık oranlarına sahip olabilir. Bu nedenle alacağınız ürüne karar verirken ihtiyacınıza uygun kapatıcılık seviyesine göre seçim yapabilirsiniz.

Fondöten Ne İşe Yarar?

Kusursuz bir makyaj yapmanın ilk adımı, cilt tipi ve tonuna uygun ürünlerle yapılan ten makyajıyla başlar. Ten makyajı, yüzde renk eşitliği sağlar. Tüm bu uygulamalar arasından en iyi etkiyi elde etmek çok önemlidir. Bunun için yapılacak tüm makyaj adımlarını sağlamlaştırmak ve makyaja fondöten ile başlamak önerilir.

Eğitici Oyuncakların Çocuklar Üzerindeki Etkileri Eğitici Oyuncakların Çocuklar Üzerindeki Etkileri

Note fondöten, likit ya da pudra formunda olan bir ten makyaj ürünüdür. Tenin tek bir renk tonunda buluşmasını sağlayan bu ürün, ten makyajında uygulanan en önemli aşamadır. Fondöten kullanmak cilt tonunu eşitlemenizi ve ten üzerindeki kusurları gizlemenizi sağlar. Kızarıklıkların giderilmesini ve sivilce lekelerinin görünümünü azaltılması konusunda yardımcı olur. Makyajınıza pürüzsüz bir zemin hazırlar.

Doğal Bir Görünüm İçin Fondöten Seçimi Nasıl Olmalı?

Fondöten satın alırken ilk olarak rengine dikkat etmeniz gerekir. Ürünün rengi cildiniz ile mutlaka örtüşmelidir. Ürünün rengi de ne bir ton koyu ne de çok açık olmalıdır. Fondöten alırken rengi elinizde ya da çenede deneyerek değil, boynunuzda deneyerek satın almalısınız. Boynunuzun dışında kalan bölgeler, güneş etkisiyle renk değişikliğine maruz kalmış olabilir. Fondöteni yüzünüze sürdüğünüz zaman maske gibi durmaması için öncelikle boynunuz ile birebir örtüştüğünden emin olmanız gerekir.

Fondöten rengi ile cildinizin arasında aynı renk veya yarım ton açık olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü ürün cildiniz ile bütünleştiği zaman cildinizin sıcaklığından bazen bir tona yakın olarak koyulaşabilir. Bu değişim bazı fondötenlerin özelliklerinden kaynaklanır. Bazı ürünler ciltle bütünleştiğinde oksitlenmeye maruz kalabilir.

Kontür ve Aydınlatma İçin Kapatıcı Kullanımı

Kontür yaparken açık ve koyu olacak şekilde 2 renge ihtiyaç duyarsınız. Koyu renk kullanarak gölge yani kontür yapabilirsiniz. Koyu rengin bittiği yere ise açık renk uygulayarak kontürü daha da vurgulayabilirsiniz. Kontür ürününü, ister direkt cildinize isterseniz fondöteninizin veya kapatıcınızın üzerine de uygulayabilirsiniz.

Kontür, yüzün belirli bölgelerinde aydınlık etki yaratmak ve yüz tipini daha estetik bir görünüme kavuşturmak adına tercih edilir. Kontür yaparken genellikle göz altları, alın ortası ve yüzün diğer bölgelerinde daha aydınlık bir görünüm hedeflenir. Bunu sağlamak için açık renk kapatıcı kullanımını tercih edebilirsiniz.

Yüzünüzde geride kalmasını istediğiniz bölgeler için ise koyu renkli kapatıcı seçeneklerini kullanabilirsiniz. Yüzün çukur kalmasını istediğiniz bölgeler arasında saç dipleri, elmacık kemiğinin alt kısmı, burun yanakları ve çene altı bulunabilir. Bu bölgelere uygulanan koyu renk ürünler, yüzün daha sivri, elmacıkların daha belirgin ve burnun daha küçük görünmesine yardımcı olabilir.

Cilt Tipine Göre Fondöten ve Kapatıcı Seçimi Nasıl Yapılır?

Makyaj rutini için fondöten seçiminizi yapmadan önce cilt tipinizi belirleyebilirsiniz. Böylece kusursuz fondöteni bulmaya bir adım daha yakın olabilirsiniz. Cilt tipinize uygun fondöten ve kapatıcı seçimi, kusursuz bir cilt görünümü elde etmenin temelidir. Yağlı cildiniz varsa yağ kontrolü sağlayan, mat bitişli ürünleri tercih edebilirsiniz.

Kuru yapıya sahip cildiniz için ise nemlendirici özellikte, ışıltılı mineral içeren formüllere şans verebilirsiniz. Hassas ciltler, parfümsüz ve hipoalerjenik ürünlere yönelmelisiniz. Renk tonu seçiminde, cilt renginizle uyumlu bir ton tercih etmelisiniz. Göz altı kapatıcı ürünleri ile göz altı morluklarını gizlemek için renk düzeltici tonlar kullanabilirsiniz. Doğru ürün seçimi yaparak cildinizi koruyarak ve ışıltılı bir ten elde edebilirsiniz.

Fondöten ve Kapatıcı Uygulama Sırası Nasıl Olmalı?

Makyajın kalıcılığını ve çekiciliğini artırmak için her zaman düzenli bir sıralama takip edilmesi gerekir. Böylece tüm gün kalıcı, yüz hatlarınızı doğru şekilde yansıtabileceğiniz bir makyaj uygulamış olursunuz. Makyaj sıralaması ile aynı zamanda bu sıralamada ihtiyaç duyduğunuz makyaj malzemelerini belirleyebilirsiniz.

Ten makyajı ile başlayacağınız makyaj uygulamanıza öncelikle yüz temizleme ürünleri başlayarak cildinizi ürünlere hazırlayabilirsiniz. Daha sonra nemlendirici kullanarak fondötene geçiş yapabilirsiniz. Fondötenin artından kapatıcı veya pudra kullanarak pürüzsüz bir cilt görünümü elde edebilirsiniz.

Ten makyajınızda renkli dokunuşlara yer verebilirsiniz. Bunun için ise özel olarak seçeceğiniz bir allık ve yüzünüzde kontur uygulayabileceğiniz ürünlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Doğru makyaj sıralaması için ten makyajı sonrasında göz makyajınıza geçerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Ufak bir püf noktayı da belirtmeden geçmeyelim. Göz makyajının ardından veya gün içinde dökülen far veya rimel kalıntılarınız için hafif bir kapatıcı uygulaması yapabilirsiniz. Böylece, göz altlarınızda daima temiz bir görünüme sahip olabilirsiniz.

#Sponsorlu #Makale