İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı İlkokul öğrencilerine 112 anlatıldı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası’nda Niğde Sağırlar Spor Kulübü yönetimi bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Dernek adına açıklama yapan Niğde Sağırlar Spor Kulübü Başkanı Mücayip Yıldırım; ‘’Engelliler Haftası 10 -16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletlere üye 156 ülke aynı tarihte kutlanan özel haftadır. Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı ile oluşturulmuş bir farkındalık haftasıdır. Dünyada ve Türkiye'deki demokratik engelli hareketinin amacı herkese eşit haklara fırsatlara ve olanaklara sahip onurlu ve başı dik özgür yurttaş kimliğinden bir engelli profilinin yaratılmasıdır’’ dedi.
AÇIKLAMADA ACİL TALEPLER DE YER ALDI
Dernek Başkanı Yıldırım açıklamasının talepler kısmında; ‘’Bu temel mesajlarımızdan sonra acil taleplerimiz şöyledir; 1- Hastane, belediye, mahkeme ve tüm kamu kuruluşlarında işaret dili tercümanları istihdam edilmeli. 2- İş alımlarında genelde bedensel engelli tercihi yapılmaktadır bu şekilde engelli bireyler arasında ayrım yapılmamalı sağır ve görme engelli bedensel engelli eşit şekilde alım yapılmalıdır. 3.Sağır bireylerin duymadıkları ve konuşamadıkları göz ardı edilip Eğitim sistemi ve sınav sistemi tamamen duyan konuşan bireylere yöneliktir bu konuda gerekli çalışmalar yapılarak sağır bireylerinde eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve eşit şekilde hak ettikleri yerlere gelmesi sağlanmalıdır” ifadelerine yer verdi.
(Samet ÇINAR)