Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde düzenlenen 'Engelli Bireylere Yönelik Hadis-İ Şerif Ezberleme Yarışmasında' Niğde ikincisi Niğde Fen Lisesi öğrencisi oldu.
Niğde Fen Lisesi Okul Müdürü Mehmet Özdemir yarışmada dereceye giren öğrenci ile ilgili açıklamasında; ‘’Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle 12-20 yaş aralığındaki engelli bireyler arasında düzenlenen ödüllü Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışmasında il ikincisi olan öğrencimiz İsmail Deniz Şahin'e ödülünü İl Müftüsü Osman Ayas taktim etti. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
ÖDÜLLÜ YARIŞMANIN AMACI NEYDİ?
Diyanet İşleri Başkanlığınca engellilik konusundaki toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak, özellikle genç engelli bireylerin Başkanlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde istifade edebilmelerine, dini değerlerin eşliğinde moral ve motivasyonlarını artırarak hayata daha aktif katılabilmelerine destek olmak amacıyla 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında ülkemiz genelinde 12-20 yaş aralığındaki engelli bireyler arasında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı ödüllü hadis-i şerif ezberleme yarışması gerçekleştirildi.
(Dahi GEDİK)

Başkan Özdemir’den 19 Mayıs mesajı Başkan Özdemir’den 19 Mayıs mesajı