Advert

Yeşil, Gıda Israfına Karşı Herkesin Duyarlı Olması Lazım

Yeşil, Gıda Israfına Karşı Herkesin Duyarlı Olması Lazım
Yeşil, Gıda Israfına Karşı Herkesin Duyarlı Olması Lazım Tuncay Aytaş
Bu içerik 166 kez okundu.

Gıda israfının büyük boyutlara ulaştığını ve herkesin buna karşı duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, 'Gıda israfı ülkemizde ve dünyada uzun yıllardır en büyük sorunlardan birisi olduğunu ve gıda israfına karşı herkesin duyarlı olmasını ve bununla daha çok mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
İsraf yapılan kalemlerin en büyüğünün gıda olduğunu hatırlatan NESOB Başkanı Yeşil, 'İhtiyaçtan fazlası her zaman lükstür ve israftır. En çok israf yaptığımız alanlardan birisi de gıda sektörü. Bunun içinde ekmek, meyve-sebze, gibi en sık tükettiğimiz yiyecekler başı çekiyor. Hızla artan nüfus ve kaynakların azalması, kısa zamanda gıda ve su konusunda önemli sorunlar yaşanacağını işaret ediyor. Halen bu sorunla yıllardır baş etmeye çalışan ülkeler var. Gıdada israfı mutlaka önlemeliyiz. Kampanyalar ve kamu spotları bu konuda farkındalık yaratacak kadar yeterli kalmıyor. Her yıl binlerce ton meyve sebze ve milyonlarca ekmeği çöpe atacak kadar zengin bir ülke değiliz' diye konuştu.
Ekmeğin mukaddes olduğunu ve israf edilmemesi gereken en önemli gıda olduğunu vurgulayan Yeşil,  Bizim kültürümüzde ekmek mukaddestir. Ekmeğin çöpe atılmasının dinimizde yeri olmadığı gibi ekonomimize de ciddi zarar veriyor. Hâlbuki buğday tanesinden fırınlara ve evlerimize girene kadar ekmeğin ne kadar değerli ve önemli olduğu bilincine varmalıyız. Okullarda, evlerimizde bu bilinç küçük yaşlardan itibaren verilmeli. Kamu spotları da oluşturularak bu sonu gelmez israfa artık dur dememiz lazım. Ülkemizin kaynaklarını boşa harcamak bu ülkeye ihanettir' şeklinde söyledi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı
Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı
Metin Usta’ya Son Veda
Metin Usta’ya Son Veda