Advert

Kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?

Kurban eti nasıl muhafaza edilmeli?
Kurban eti nasıl muhafaza edilmeli? Tuncay Aytaş
Bu içerik 563 kez okundu.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban etinin muhafazasının büyük önem taşıdığını anlatan uzmanlar, çeşitli tavsiyelerde bulunuyorlar.
Niğde’de uzun yıllardır kasapçılık yapan Cavit Akpınar, etin soğutulmadan buzdolabına konulmasının yanlış olduğunu söyledi. 
Kurbanlık hayvan kesildikten sonra öncelikle etin soğutulmasının beklenmesi gerektiğini anlatan Akpınar; "Kanının iyice akıtılması gerekiyor. Kurban etindeki kanın akması için, kurban kesildikten sonra havada en az 2-3 saat asılı kalmalı. Kan aktıktan sonra soğumuş etin, daha da soğutulması için buzdolabına koyulması gerekiyor. Günlük kullanmak için buzdolabının ısısı 0 ve 2 derece arasında olmalı." dedi.
Etler Naylon Poşetlere Kesnlikle Konulmamalı
Akpınar, "Bize gelen etlerin çoğu taze et olmasına rağmen, içerisi yeşermiş ve kokmuş olarak geliyor. Bu da etin sıcak sıcak direk buzdolabına konulmasından kaynaklanıyor" diyerek, "Et soğutulmadan buzdolabına konulmaması lazım. En önemlisi bu. Yapamıyorsanız en temizi kasaplara yaptırmak. Hijyen açısından kesilen etler naylon poşetlere kesinlikle konulmamalı. Evlerde kesilen etler porselen veya çelik tepsiler içinde üzerleri streçlenerek muhafaza edilmeli" şeklinde konuştu.
Kemik Parçalanırsa Dayanma Süresi Azalır
Kurban etlerinin parçalanmasına da değinen kasap ustası Cavit Akpınar, "Muhafaza edilecek eti parçalarken çok satır kullanmayın. Ne kadar satır kullanılırsa kemik o kadar çok parçalanıyor. Böyle olunca kemiğin içindeki ilik boşalır ve etin dayanma süresi azalır" ifadelerini kullandı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı
Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı
Metin Usta’ya Son Veda
Metin Usta’ya Son Veda