Advert

Et Üreticilerinden kurban fiyatı açıklaması

Et Üreticilerinden kurban fiyatı açıklaması
Et Üreticilerinden kurban fiyatı açıklaması Tuncay Aytaş
Bu içerik 259 kez okundu.

Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Aliyye Yılmaz, kurban için büyükbaş tosunun kilogram fiyatının 21 lira olarak belirlendiğini söyledi. 
Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Aliyye Yılmaz, Kurban Bayramı öncesi yaptığı açıklamasında, bölgede bu yıl büyükbaş tosunun kilogram fiyatının 21 TL, kurbanlık vasıflarına uygun düvenin kilogram fiyatının 19 TL ve inek kilogram fiyatının ise 18 TL olarak belirlendiğini, küçükbaş kurbanlıkta ise kilogram fiyatının 20 TL olduğunu söyledi. 
Fiyatlar Bir Miktar Artabilir
Yılmaz, Niğde bölgesinde bu sene kurbanlık hayvan fiyatlarının bir miktar artış gösterebileceğini belirterek, “Kaba ve kesif yem maliyetleri bir önceki yıla göre %20 artış gösterirken, enflasyon ve diğer masraflarda buna paralel artışlar göstermiştir. Bu artışlardan dolayı kurbanlık fiyatlarındaki artışın nedeni üreticimiz değildir. Ancak gerek küçükbaş gerekse büyükbaş kurbanlık sayılarında da yeterli miktarda mal varlığımızın da bulunması sevindirici bir durumdur” dedi. 
Kurbanlık Alırken Dikkat
Niğde Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Aliyye Yılmaz, kurbanlık bir hayvanda bulunması gereken özelliklere değinerek, “Büyükbaş hayvanların 2 yaşını, küçükbaş hayvanların ise 2 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Buna ek olarak, kör, kulakları kopuk, bir veya iki boynuzu kırık, kuyruksuz, dişleri dökük, gebe, çok zayıf yâda yürüyemeyecek kadar topallığı olmaması gerekir” ifadelerini kullandı. 
Hassasiyet Gösterilmeli
Kurban Bayramı’nın dini bir vecibe olmasından dolayı her bireyim sorumluluk sahibi olmasını gerektiren bambaşka bir süreç olduğunu belirten Yılmaz, vatandaşların kurban keserken ve kestikten sonra süreçte vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. 
Yılmaz, “Kurban bayramı, dini bir vecibe olmasından dolayı her bireyin sorumluluk sahibi olmasını gerektiren bambaşka bir süreçtir. Dört günlük Kurban Bayramı süresince kesimi gerçekleştirilen hayvan sayısı, bir yıl boyunca kesimi yapılan hayvanların neredeyse dörtte biri kadardır. Bu da hayvan hareketlerinin ve tüketime hazırlanan et miktarının dört günde normalin ne kadar üzerinde olduğunu gözler önüne sermektedir. 
Satış ve kesim yerlerinde doğru görev dağılımı ile doğru kurulmuş sistemler sayesinde dört günde yıl boyu kesimi yapılan hayvanların dörtte birinin kesiminin sağlanması mümkün olmaktadır. Hayvanların acı çekmeksizin kesilmesi işlemi de hem insanı anlamda hem de dini açıdan en önemli konulardandır. Kurban Bayramı’nda görev alan kasapların işinin ehli olması en çok da bu nedenle önemlidir. Kasaplar hayvanın acı çekmeden kesimi sonrasında kanını iyice akıtması gerektiğini, kesim hijyeninin önemini bilerek çalışmalıdır. 
Kurban Bayramı sırasında ve sonrasında oluşan atıkların da çevre kirliliğine neden olmayacak şekilde yok edilmesinin yanı sıra, et ve deri dahi tüm yan ürünlerin ülke ekonomisine katkı vermesini sağlayacak düzenlemeler için yatırım yapılması gerektiğini de hatırlatmakta fayda vardır. 
Bütün Niğde halkının ve üreticilerimizin Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyor, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde bereketli nice bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı
Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı
Metin Usta’ya Son Veda
Metin Usta’ya Son Veda