Advert

Kuru dutun faydaları

Kuru dutun faydaları
Kuru dutun faydaları Tuncay Aytaş
Bu içerik 314 kez okundu.

Yaz kış tüketebileceğiniz dut kurusu içerisinde yoğun miktarda C vitamini ve demir içerir. Tek başına yendiğinde müthiş bir antioksidan kaynağı olan dut yoğurtla beraber yendiğinde tatlı krizlerini önlüyor. Peki kuru dutlu yoğurdu hangi zamanda nasıl tüketmelisiniz? Dutun yaprağı, meyvesi ve sapı da antioksidan bakımından son derece güçlüdür. Antioksidanlar serbest radikallerin hücreye verdiği hasarları önlerler. Üstelik dut meyvesi içinde bulunan Resveratrol antioksidanı bulunuyor. Bu antioksidan çeşidi daha uzun yaşamayı sağlıyor ve aynı zamanda yaşlanmayı geciktiriyor. Vücudumuzda bulunan makrofajlar hastalıklara karşı vücudumuzda devamlı teyakkuzda olan beyaz kan hücreleridir. Dut ise bu makrofajları aktive eden alkoidleri içermektedir. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir, hastalıkları engeller. Kuru dut Çin tıbbında uzun süre boyunca kanşere karşı şifa amacıyla kullanılmıştır. Yapılan bilimsel çalışmalar sonucu da bu uygulamaların haklı olabileceği gösterilmiştir. Her gün bir avuç kuru dut yiyerek sağlığınızı garanti altına alabilirsiniz. Bilimsel çalışmalar göstermektedir ki kuru dut kan şekerini dengeler. Dutun içerdiği DNJ maddesi kan şekerinin kontrolünü sağlamaktadır. Ancak diyabet hastaları porsiyon kontrollerini sağlayarak tüketmelidir. Lif bakımından zengin olan kuru dut, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Kalp sağlığını koruyarak kolesterol seviyesini dengeler. Özellikle yağsız yoğurt ile beraber tüketildiğinde tatlı krizini bıçak gibi keser. Bu karışımı ara öğünlerde tüketebilir dilerseniz kahvaltıda da yiyebilirsiniz. Bu sayede kilo verme hızınız artacaktır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı
Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı
Metin Usta’ya Son Veda
Metin Usta’ya Son Veda