Advert
Advert

Kurban Bayramı Öncesi Denetim

Kurban Bayramı Öncesi Denetim
Kurban Bayramı Öncesi Denetim Hamza TAV
Bu içerik 267 kez okundu.
Reklam

Niğde İl Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle öncelikli olarak kurban hizmeti veren et ve et ürünlerini üreten, satan işletmeler olmak üzere, kasap ve market reyonlarının kasap bölümleri, bunun yanı sıra pastaneler, tatlıcılar, şekercilere yönelik denetimler yapıldı. Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gıda Kontrol Görevlileri Yapılan denetimlerde üretim yeri hijyeni, personel hijyeni, gıdaların raf ömrü gibi hususlar denetlenmektedir. Gıda sektöründe çalışan personellere yönelik hijyen belgesi kontrolleri de yapılarak, gıdanın üretim, satış ve dağıtımın tüm aşamalarında dikkat edilecek hususlarla ilgili toplumsal bir bilinç düzeyi oluşturulmaya çalışılmaktadır.  Kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekimi hijyenik ortamda yapılmalıdır. Bu kapsamda, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri amacıyla etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri işleyen ruhsatlı iş yerlerine yaptırmaları, sokak aralarında yol kenarlarında et işleme ruhsatı olmayan yerleri kullanmamaları gerekmektedir” denildi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Aydın Akbaş Niğde’ye veda etti
Aydın Akbaş Niğde’ye veda etti
15 TEMMUZ ANISINA...
15 TEMMUZ ANISINA...