Advert
Advert

Piliç’te dışa bağımlılık ortadan kaldırıldı

Piliç’te dışa bağımlılık ortadan kaldırıldı
Piliç’te dışa bağımlılık ortadan kaldırıldı Hamza TAV
Bu içerik 230 kez okundu.

Niğde'de "Türkiye 1. tavukçuluk araştırmaları" çalıştayı
 Niğde'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi işbirliğiyle "Türkiye 1. tavukçuluk araştırmaları" çalıştayı düzenlendi. 
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar ile devam etti.
Çalıştayda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Serdar Kamanlı, Bakanlığımızın piliç konusunda da yaptığı çalışmalar ile çok daha dışa bağımlı iken şuanda bu dış bağımlılığın ortadan kaldırıldığını söyledi. Kamanlı, "Ülkemiz tavukçuluk sektörü açısından ihracatçı konumda olup, yumurta ve piliç eti üretimi bakımından da 10. sıralarda yer almaktadır. Bu kadar bir gelişmiş sektörde neden bu kadar dışa bağlı olmanın riskli bir durum olduğu dünyada yaşanan son gelişmeleri ile bir kere daha ortaya konmuştur.
Katar olaylarında da olduğu gibi milli gelirleri çok yüksek olmasına rağmen üç gün içerisinde marketler boşalmış ve bir gıda krizi baş göstermiştir. Burada çalışmak ve üretmek için olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Yumurta ve tavukçuluk alanında yapılan çalışmalarda bugün ülkemizin palet stok ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’una ulaşmış bulunmaktadır" dedi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ise yapılan çalıştayın özellikle önümüzdeki yıllarda dünya ile rekabet eden Türkiye tavukçuluğunun gücü artıracak araştırma imkanlarını geliştireceğini dile getirdi. Prof. Dr. Şekeroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye 1.Tavukçuluk Araştırmaları çalıştayı, özellikle Türkiye’de çalışan bilim insanlarını, bakanlığımıza bağlı araştırmaların ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek Türkiye tavukçuluğu konusundaki sorunların tespiti ve bu sorunlara yönelik araştırma öncelikleri verilmesi amacı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi arasında yapılan bir program. Önümüzdeki yıllarda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi sahip olduğu tavukçuluk araştırma ve uygulama alt yapısı ile bu araştırmaları yönlendirecek."
Çalıştaya Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Patates Araştırma Enstitü müdürü Uğur Pırlak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Serdar Kamanlı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyda Akbay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, sektör temsilcileri ve bilim adamları katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Aydın Akbaş Niğde’ye veda etti
Aydın Akbaş Niğde’ye veda etti
15 TEMMUZ ANISINA...
15 TEMMUZ ANISINA...