Advert
Advert

İftar sofraları tatlıyla şenleniyor

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve iftar sofralarını süsleyen şerbetli tatlılara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 17 saat aç ve susuz kalan Niğdeli vatandaşlar, iftardan sonra özellikle güllacı ve tulumba tatlısını tercih ettiğini söyledi.

İftar sofraları tatlıyla şenleniyor
İftar sofraları tatlıyla şenleniyor Hamza TAV
Bu içerik 526 kez okundu.
Reklam

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve iftar sofralarını süsleyen şerbetli tatlılara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 17 saat aç ve susuz kalan Niğdeli vatandaşlar, iftardan sonra özellikle güllacı ve tulumba tatlısını tercih ettiğini söyledi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tezgahları süsleyen şerbetli ve sütlü tatlılara ilgi arttı. Tatlı satışlarının arttığını söyleyen tatlıcılar durumdan memnun olduklarını belirtti. İlimizde faaliyet gösteren Selanik Börekçisi işletmecisi Feridun Bilge konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ramazanda şerbetli tatlıların yanında sütlü tatlıların da tercih edildiğini,  “Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan da tatlıya büyük ilgi gösteriliyor. Güler yüzlü hizmet politikamızla Ramazana özel birçok tatlıyı yapıyoruz. Ev yapımı tatlılarımızı iftar vaktine yetiştirip müşterimize sunuyoruz” dedi.

Kaybedilen enerjinin tatlıyla kazanıldığını söyleyen Bilge, “Gün boyu oruç tuttuğumuz için vücut bazı mineral ve vitaminleri alamıyor. Özellikle güllaç mineral açısından zengin bir tatlıdır. Hem besleyici hem de tok tutuyor. İftardan sonra bir porsiyon tüketilmelidir. Böylelikle şeker dengesini sağlamış oluyorlar” diye konuştu.

Şerbetli tatlıların yanında serinletici tatlılarında tercih edildiğini kaydeden Bilge: “Ramazan ayı olmasına rağmen pastaya da rağbet var. Şerbetli tatlı sevmeyen kişiler cheese kek, dondurma, Malaga dediğimiz çikolatalı tatlıyı tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

Bilge, “Cevizli baklava, şöbiyet, saray sarma, bülbül yuvası, fıstıklı saray sarma, kadayıf, güllaç, kalburabastı, tulumba gibi birçok tatlılarımız vardır. Ayrıca özel baklava adını verdiğimiz tatlımız da mevcuttur. Özel baklavanın hamuru, şerbeti hafif, fıstığı boldur. Ramazan ayında hafif olması sebebiyle tercih edilen tatlılardan bir tanesidir. Tatlılarımızın tamamı ev yapımıdır” diye konuştu.

Bilge, Ramazan ayında özellikle güllaç, baklava, tulumba türlerine daha büyük ilgi gösterildiğini ifade etti.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Aydın Akbaş Niğde’ye veda etti
Aydın Akbaş Niğde’ye veda etti
15 TEMMUZ ANISINA...
15 TEMMUZ ANISINA...