buy tiktok views

Ekonominin bel kemiği üretimdir

Ekonominin bel kemiği üretimdir
Ekonominin bel kemiği üretimdir Tuncay Aytaş
Bu içerik 223 kez okundu.
Advert

Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (NDSYB) Başkanı Murat Soylu, birlik ve birliğin işleyişi hakkında gazetemize röportaj verdi. Soylu, röportajında üyelerin ürettiği çiğ sütün katma değeri yüksek süt ürünlerine dönüştürülmesini nasıl sağlayacaklarını, örgütlü üretime yönlendirmek için yapılan çalışmalar, kurum ve kuruluşların ortak çalışmaları sonucunda üreticiye katkısı ve birliğin bölge ekonomisine katkısı hakkındaki soruları yanıtladı.
HER ŞEYDEN ÖNCE ÜRETİCİ VE SANAYİCİ AYRIMINI YAPMALIYIZ
NDSYB Başkanı Murat Soylu,  “Her şeyden önce üretici ve sanayici ayrımını yapmamız gerekmektedir. Bizler süt üreticisi ve damızlık sığır yetiştiricisi olarak çiğ sütü, katma değeri yüksek süt haline getirmeyi hedeflemekteyiz. Bunu; hayvanlara kan analizi yaparak, hayvanların vücudundaki eksik ve fazla besin değerlerini tespit edeceğiz. Tespit edilen besin değerlerini yem radyonu ile ideal besin değerlerine getireceğiz. İdeal besin değerlerine ulaştığımızda artık sütün analiz edilmesine geçeceğiz. Birliğimiz bünyesinde bulunan süt analiz makinesinde öncelikle sütün yağ, protein, laktoz ve kuru madde oranlarını analiz edeceğiz. Çıkan analiz sonuçları ile yem, yem katkı ve nesin değerlerini tekrar ayarlıyoruz. Bir sonraki aşama süt somatik hücre değerlerine bakarak, hayvanın ve sütün sağlıklı hale gelmesi için analiz yapıp, analiz sonuçlarına göre iyileştirme çalışmaları yapacağız. Bu aşamaları geçtikten sonra Sütün bozulmadan ve kaliteli bir şekilde inekten sağılıp fabrikaya ulaşmasına kadar yapılması gerekenleri sıralayacağız. Bunlar: Tarım Bakanlığı ve Ziraat Bankası destek, hibe ve sübvansiyonlu kredilenden de faydalandırarak üreticimize teknolojik donanımlı süt sağım ünitesi kurduracağız. Süt sağımından süt ideal soğuklukta soğutularak fabrikanın sütü çiftlikten alması sağlanacak. Sonuç olarak bütün bu çalışmalar; Sütü sıcak sütten soğuk süt haline getirdi.  Gıda Tarım Hayvancılık ve Orman Bakanlığının ve Sağlık Bakanlığının kriterlerine uygun sağlık ve teknik koşullarda süt üretildi. Süt birim fiyatı sıcak sütün fiyatından daha fazla ve karlı hale geldi” dedi.
ÜYELERE ÜRÜNLERİ ÜRETİRKEN DANIŞMANLIK VE EĞİTİM DESTEĞİ VERİLMELİ
Üyelere ürünleri üretirken danışmanlık ve eğitim desteği verilmeli diyen Başkan Soylu,
“Üyeleri örgütlü üretime yönlendirmek için olmazsa olmaz etken, örgütlü üretimde üretilen malların bireysel üretimden daha fazlaya satılması ve üyelerin karının arttırılması. Üyelerin örgütlü üretime yönlendirmek için öncelikle; üyelerin devlet teşvikleri ile desteklenmesi gerekmektedir. Üyelerin ürettikleri ürünlerin maliyetinin düşmesi gerekir. Üyelerin ürettikleri ürünleri piyasaya göre daha farklı satması gerekir. Üyelere ürünleri üretirken danışmanlık ve eğitim desteği verilmesi gerekir. Bütün bu şartlar yerine getirildiğinde üyeler örgütlü üretime yönlendirilir” ifadelerini kullandı.
KURUMLAR ARASI ORTAK ÇALIŞMALAR YAPILMALI
Soylu “İçinde bulunduğumuz tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi için iş ortaklılığının sacayakları vardır. Bunlar; Gıda Tarım Hayvancılık ve Orman Bakanlığı, üniversite, enstitüler, bankalar, kalkınma ajansları, tarım kredi kooperatifleri, yan faaliyet alanlarında hizmet gören diğer STK’lardır. Sayılan bütün bu kurum ve kuruluşlar, ortak bir alanda faaliyet göstermektedir. Ülkemiz genelinde ve ilimiz özelinde tarım ve hayvancılığı dünya ile rekabet edebilir düzeylere getirmektir. Bu amaç doğrultusunda ortak hareket ederek; üyelerin daha kaliteli ürün üretmeleri, üyelere eğitim ve danışmanlık verilmesi üyelere ucuz ve kaliteli girdi temini ile maliyetlerin düşürülmesi, üyelerinin kaliteli ürün üreterek piyasadan daha pahalıya ürün satılması sağlanabilir” dedi.
EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ ÜRETİMDİR
Ekonominin bel kemiği ve temel etkeni üretimdir diyen Birlik Başkanı Soylu “Bir toplumda üretim artar ve tüketim azalırsa o toplum ekonomik refaha erer. Üyelerin üretim yapması zaten başlı başına bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte üretimin gerçekleşmesi için aşağıda saydığımız sektörlerde de ekonomik canlılık yaşanacaktır. Hammadde satıcıları, ilaç satıcıları, gübre yem ve yem katkı satıcıları, medikal satıcıları, tarım aletleri satıcıları, akaryakıt satıcıları, tarım taşıtları satıcıları, üyelerin ekonomik refahına göre giyim,  yiyecek vb. sektör satıcıları, Ziraat mühendisi ve veteriner hekim gibi nitelikli eleman istihdamı, niteliksiz beden gücü işçi istihdamı, üyelerin süt üretimine geçmesi yukarıda sayılan sektörlere de canlılık getirecektir” dedi.
Soylu “Birliğimiz kuruluş tüzüğünde bulunan ve birliğimizin ana faaliyet alanlarını belirleyen bir başlıktır. Özellikle aile işletmelerinde bayanların tarım ve hayvancılık eğitimlerini almak büyük önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra üyelerin Yurt içinde ve yurt dışında fuar organizasyonlarına götürülmesi, üyelerin rekabet edebilir düzeylere gelmesi için önem arz etmektedir. Aynı zaman da örnek işletmelerin ziyareti de üyelerin perspektiflerinin gelişmesi için önem arz etmektedir” dedi.
PAZARLAMA TEŞVİKLERİ OLMALI
Ürünlerin değer fiyatına satışının sağlanması konusuna değinen Damızlık Sığır Başkanı Murat Soylu açıklamasında “Öncelikle daha önce de belirttiğimiz gibi üretici ile sanayicinin işlerinin ayrılması gerekir. Üretici üreticiliğini yapacak sanayici de sanayiciliğini yapacak.  Bu yüzden ürün işleme tesislerini sanayicinin yapması düşüncesindeyiz. Ürünlerin değer fiyatına satılması için ürünlerin kaliteli üretilmesi ve pazar bulunması gerekir. Pazar olanaklarının sağlanması için vergi muafiyeti, İhracat teşvikleri ve pazarlama teşviklerinin olması gerekir” ifadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Metruk Yapılara Polis Denetimi
Metruk Yapılara Polis Denetimi
Vali Şimşek Sevgi Çocuklarının Konuğu Oldu
Vali Şimşek Sevgi Çocuklarının Konuğu Oldu

seks shop | seks shop | seks shop | istanbul seks shop | istanbul seks shop | istanbul sex shop | sex toys istanbul diyarbakir escort sex shop denizli escort denizli escort iskenderun escort izmir escort gebze escort pornocu hako