buy tiktok views

En az 1 gün dinlendirilmeli

En az 1 gün dinlendirilmeli
En az 1 gün dinlendirilmeli Tuncay Aytaş
Bu içerik 398 kez okundu.
Advert

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölüm Sorumlusu Uzman Diyetisten Zeynep Alan Öztürk, mide-bağırsak hastalığı olan kişilerin et tüketimine dikkat çekti.

Etler sindirimi zor olan besinlerdir. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açar. Özellikle mide-bağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında en az bir gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidir. Genel olarak sakatat tüketimi de artmaktadır. Özellikle kolesterol hastaları ile kalp-damar hastalığı riski taşıyan kişiler sakatat tüketiminden kaçınmalıdır.
Kurban etini nasıl pişirmeliyiz
Kırmızı etin doymuş yağ ve kolesterolden zengin bir besin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisten Zeynep Alan Öztürk, üzerinde görünen yağlı kısım etten ayrılsa bile kırmızı etteki ortalama yağ oranının yüzde 20 olduğunu belirtti.
Uzman Diyetisten Zeynep Alan Öztürk, “Kurban etini pişirirken herhangi bir yağ eklenmemelidir uyarısında bulundu. Etin içindeki doymuş yağ asitleri zaten etin pişmesi için yeterli olacaktır. Hayvan iç yağlarının da eklenmemesi gerekir. Etin pişirilmesinde dikkat edilecek nokta, kısık ateşte kendi öz suyunda ile pişirilme tekniğinin uygulanmasıdır. Bu şekilde etin besin ve vitamin değerlerinde kayıp olmaz ve kısa sürede pişer. Etin fazla pişirilmesi, içerdiği vitaminlerin kısa sürede değerini kaybetmesine yol açar. Kurban etinin ızgara, fırın ya da haşlama yöntemleriyle pişirilmesi en sağlıklı olandır. Kızartma işlemimden kaçınılması gerekmektedir. Etler E ve C vitamini içermezler. Bu nedenle etlerin mutlaka sebzelerle beraber pişirilmesi önemlidir. Bu yöntem hem besin çeşitliliğini sağlayacak hem de bazı minerallerin vücut tarafından emilimini arttıracaktır” ifadelerini kullandı.
Mangalda et zararlı mı?
Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Uzman Diyetisten Zeynep Alan Öztürk, mangalda pişirilen etlere uygulanan yöntemin yanlış olduğunu belirtti. Uygulanan yanlış yöntemle ette kanserojen maddelerin oluşmasına sebep olunduğunu, etin yüksek sıcaklıkta pişip yanması sonucunda, heterosiklik, aminler ve polisiklik aromatik hidrokarbon (PAH) denilen kanserojen maddelerin ortaya çıktığını, bu maddelerin etten ateşe damlayan yağlardan ve çıkan dumanın etle temasından oluştuğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Metruk Yapılara Polis Denetimi
Metruk Yapılara Polis Denetimi
Vali Şimşek Sevgi Çocuklarının Konuğu Oldu
Vali Şimşek Sevgi Çocuklarının Konuğu Oldu

seks shop | seks shop | seks shop | istanbul seks shop | istanbul seks shop | istanbul sex shop | sex toys istanbul diyarbakir escort sex shop denizli escort denizli escort iskenderun escort izmir escort gebze escort pornocu hako