Daha temiz bir orman için çöp topladılar Daha temiz bir orman için çöp topladılar

Birleşik Kamu İş Sendikasının 16.ncı kuruluş yıldönümüne Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş da katıldı.
Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Büro-İş, Enerji-İş, Genel Sağlık-İş, Kültür Sanat-İş, Tapu Çevre Yol-İş, Tarım Orman-İş, Tüm Yerel-Sen, Ulaşım- İş, Güven Haber-Sen Başkan ve Yöneticileri ile Birleşik Kamu İş Konfederasyonun kuruluşundan bugüne genel başkanlığı yapmış olan Başkanlar katıldı. Başkanlara 16 yıl dönümü anısına plaket verildi.
16 YIL ÖNCE DİKİLEN FİDAN BUGÜN KOCA ÇINAR OLDU
BİRLEŞİK KAMU-İŞ Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ; ‘’Bundan 16 yıl önce dikilen fidan bugün koca bir çınar oldu. Emek mücadelesinin temiz yüzü olmakla kalamadı, toplumsal muhalefetin de önemli bir unsuru haline geldi. Konfederasyonumuz bugün başarılarını bu coğrafyada bir asırdır gerçekleşen onurlu emek mücadelesini mirası olarak kabul etmeye, onlara layık olmak için gayret göstermeye borçludur. Konfederasyonumuzun köklü geçmişi sizlerin sayesinde dalları geleceğe uzanıyor. Konfederasyonumuz bu 16 yıla çok şey sığdırdı” diye konuştu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmada 16 yıl önce kurulup bugüne eren Birleşik Kamu -İş konfederasyonunda emek verenleri kutladı, Başarı diledi. Gürer, AK Parti iktidarları döneminde çalışma yaşamının sorunlu kılınmasına rağmen gerekli mücadele sağlanmadığını ifade etti. Emeklilik için katsayı yüzde 70’den yüzde 30 düşürüldüğünde, mezarda emeklilik yasası çıktığı 2009 yılında ciddi bir tepki oluşmadığını, emeklilik sonrası sorunu fark edenler olduğuna işaret eden Gürer Güvencesiz, örgütsüz, kayıt dışı ile oluşan çalışma yaşamının sorunlu duruma erdiğini belirtti. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyete erişen mücadelesi, yaptıkları ile iyi öğrenilip anlaşılması gerektiğinin altını çizen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sendika, dernek, birlik gibi örgütlü güçlerin Meclis genel kurulunda kanun teklifleri görüşülürken salonda olmalarının milletvekili verecekleri kararlarda etkisi olacağını söyledi. Emeklilikte Yaşa Takılanların mücadele edip kazandığını bu süreçte emeklilikte adalete takılanlar yanında taşeronda kadro alamayanlarında haklı mücadelelerini desteklediklerini belirtti. Belediye şirket işçilerinin asıl belediye kadrosuna alınması gerektiği ifade eden Gürer, grevli toplu iş sözleşmesi yaparak örgütlü mücadelenin gelişmesi önemine değindi.
(Dahi GEDİK)