Kentsel dönüşüm sorunlarına yazılımla çözüm Kentsel dönüşüm sorunlarına yazılımla çözüm

Niğde’de TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminde görevli Muhammed Bahadır Şahin tarafından sunum yapıldı. İnci Yavuz Kadıoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı 10.30'da ortaokul oturumu, 12.15'te lise oturumu olarak 2 bölüm halinde gerçekleştirildi.
AMAÇ VE ARAÇLAR ANLATILDI
Sunumda amaç ve araçlar anlatılarak, Başarılı ortaöğretim öğrencilerini genç yaşlarda tespit ve teşvik etmek. Ulusal ve Uluslararası araştırmacı hareketliliği ve tersine beyin göçünü teşvik etmek. Türk ve yabancı uyruklu bilim insanlarına yönelik doktora sonrası yurt içi ve yurt dışı araştırma bursları, lider/genç araştırmacı desteği, konuk bilim insanı desteği. Ülkenin ihtiyaç duyduğu araştırmacıların yetiştirilmesine katkı sağlamak. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitim bursları, doktora sırası araştırma bursları, üniversite düzeyi proje yarışmaları. Bilimsel etkinlikleri ve çalışmaları yaygınlaştırmak Burs, Yarışma ve Destekler 50 farklı program ile bilim insanlarını destekliyoruz. Eğitim Burs Programları Araştırma Burs Programlar ve Bilimsel etkinlik düzenleme ve etkinliklere katılım destekleri hakkında bilgi verildi.
50 FARKLI PROGRAM İLE BİLİM İNSANLARINI DESTEKLENİYOR
Sunumda yine farklı programlarla Bilim İnsanlarının desteklendiği anlatılarak ;
Yurt İçi ve Yurt Dışı Eğitim Bursları, Sanayi Doktora Bursu, Performans Burs Programı, Uluslararası Lisansüstü Bursları BİDEB Burs ve Destek Programlar,
Stajyer Araştırmacı, Araştırma Proje Desteği, Doktora Sırası ve Doktora Sonrası Araştırma Bursu, Konuk veya Akademik İzinli Bilim İnsanı, Ulusal-Uluslararası Lider/Genç Araştırmacılar ve Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşımı ve Ulusal ve Uluslararası Bilim Olimpiyatları; Ortaokul, Lise ve Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları; Bilimsel Etkinlikler, Proje Eğitimi Etkinlikleri detaylandırılarak sunumda yer aldı.
(Dahi GEDİK)