31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yeniden Niğde Belediye Başkanı seçilen Emrah Özdemir, Niğde Adalet Sarayında ilçe Seçim Kurulu Hâkimi Sümeyye Aksoy’un elinden mazbatasını aldı.
Niğde Adalet Sarayında İlçe Seçim Kurulu Hâkiminden mazbatasını alan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Ömer Halisdemir meydanında Niğdelilere seslendi. Başkan Özdemir açıklamasında; ''Son 40 yılda konuşulup yapılamayan işleri bizler yapmak için çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Böyle şerefli bir görevi ikinci kez bana yapma fırsatı verdiğiniz için tüm Niğdeli hemşerilerime teşekkür ederim. Sadece kendi partimize oy vermiş seçmenler değil diğer siyasi partilere de gönül vermiş olan seçmenlerimizin vatandaşlarımızın oylarını aldığımızın farkındayız. İnşallah biz de bütün Niğdelilerin belediye başkanlığını yapacağız.  Adaletli ve adil bir şekilde belediye başkanlığı yapacağız. Her şeyden öte yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Geçtiğimiz 5 yıl zor bir 5 yıldı. 4 Nisan 2019 yılında göreve başladığımızdan itibaren gerçekten geceli gündüzlü çalıştık. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ee 4

40 YILDIR KONUŞULUP AMA YAPILAMAYAN İŞLERİ BİZ YAPIYORUZ
Niğde’ye daha çok yapacak işlerinin olduğunu belirten Başkan Özdemir; ''Geçirdiğimiz zorlu 5 yılda büyük işlere imza attık. Biz hiçbir zaman bahane üretmedik. Son 40 yılda konuşulup gerçekleştirilemeyen işleri gerçekleştirmeye çalıştık. Başta Niğde kalesindeki dönüşüm, eski sanayi sitesindeki dönüşüm gibi. Bu 40 yıldır konuşulup yapılamayan ve bizlerin başlattığı bu iki projeyi de bitirmek bizlere nasip olacak. Uzun yıllarca konuşulup yapılamayan arıtmayı da yapmak bizlere nasip oldu. Geçtiğimiz 5 yılda Niğde’mize hayal olan projelere imza attık'' dedi. 

Ee3

BELEDİYECİLİĞE YENİ VİZYON GETİRDİK
Niğde’ye farklı bir belediyecilik vizyonu kazandırdık diyen Başkan Özdemir açıklamasında; ''2019 yılına kadar belediye denildiğinde asfalt atar, alt yapı ve kaldırım yapar anlayışı vardı. 2019 yılından sonra ise kkütüphaneler açan bir belediye var, hem de öyle bir kütüphane ki Türkiye’deki en güzel kütüphaneler. Nerdeyse 100 yıldır boş duran kiliseyi Niğde Belediyesi olarak bir bilim yuvası haline getirdik. Artık farklı bir belediyecilik yapıyoruz ve farklı bir anlayışımız var. İl merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Konaklı kasabasında organize sanayi yapan, yüzde 58 hisse sahibi olan öncü kuruluş Niğde Belediyesi olan Organize Sanayi Bölgeleri yapıyoruz. Organize sanayi inşa eden, kültür merkezleri, kütüphaneler yapan bir Niğde Belediyesi var. Niğde Belediyesi olarak ufkumuz ve vizyonumuz çok farklı oldu'' dedi. 

HALKA HİZMET EDİYORUZ
Önümüzdeki 5 yılda bunların daha iyisini konuştuğumuz ve yatırımlarla dolu bir Niğde’yi göreceksiniz diyen Başkan Özdemir; ''31 Mart seçimlerinde halkımızın ve vatandaşlarımızın teveccühüyle yeniden Niğde Belediye Başkanlığını kazandık ve bugün mazbatamızı aldık. Biz Niğde’nin geleceğini inşa ediyoruz. Artık Niğde’de siyaset farklı olsun istiyoruz. Siyaset halka hizmettir. Bugüne kadar yapılmamış yatırımları yapıyoruz VE yapmaya da devam edeceğiz. Çalıştık ve çok daha fazla çalışacağız. Biz çocuklarımız için, gençlerimiz için mazbatamızı aldık ve siyaseti de çocuklarımıza ve gençlerimize olması gerektiği gibi miras bırakacağız. Ben buradan gece gündüz bizler için çalışan çalışma arkadaşlarıma, bizlere destek veren siz değerli vatandaşlarımıza ve bizleri bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim. Allah bu yolda bizleri utandırmasın'' dedi.
(Dahi GEDİK)

Ee 5
Ee 6


 

Niğde’nin yüzde 16,8’i genç nüfus Niğde’nin yüzde 16,8’i genç nüfus