Adana'da ev sahibi bir aileyi sokağa attı Adana'da ev sahibi bir aileyi sokağa attı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kış ayının yaklaşmasıyla sokakta yaşayan kimsesizlerin barınma ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için, 81 il Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına genelge gönderdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın imzasıyla gönderilen genelgede vatandaşlara şefkat ve ilgi gösterilerek, gerekli hallerde psikososyal desteğin sağlanması istendi.
Kış aylarında sokakta tek bir vatandaşın dahi kalmamasını teminen gerekli iş ve işlemlerin ivedilikle hayata geçirileceği genelge ile ilk olarak il ve ilçelerdeki evsiz ve kimsesiz kişilerin tespiti yapılacak.
ÖNCELİK KAMU KURUM MİSAFİRHANELERİ
Bu kişiler öncelikli olarak il ve ilçe sınırları içerisinde bulunan kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilecek. Buralara yerleştirilememeleri halinde pansiyon, otel ve benzeri yerlerde konaklamaları sağlanacak ya da kışı geçirebilmeleri için bir mekan tahsis edilmesi sağlanacak.
TEMİZLİK İHTİYAÇLARI DA KARŞILANACAK
Barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra ilde ve ilçede konaklayan vatandaşların temizlik sağlık, temel gıda, giyim ihtiyaçları da giderilecek.
(Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı)